Usklajenost telesa, duše in uma, za polno življenje brez bolečin

Telodrom
8 JuNij 2019

12:00 - 13:00 | Telodrom


Že od vrtca dalje nas učijo sedeti pri miru in poslušati. To je znano generacijam za nami, dogajalo se je nam in je realnost današnje mladine. Tisti z »daljšo kilometrino v življenju« lahko pri sebi in mladostnikih opazite, kako so se nam poslabšale motorično-gibalne sposobnosti.
 
Nihče pa nas ne uči poslušati sebe, svojega telesa ter lastne intuicije. Ali se sploh zavedamo, kako pomembno je v življenju, da so vse komponentenašega sistema (telo, um, duša) usklajene? V današnji družbi je vse naravnano na možgane, na hranjenje čim več podatkov v možganih, na presojo vsega preko znanstvenih dokazov; poudarek je na zgornjem delu telesa – rokah, glavi.
 
Tudi sedenje močno prispeva nastali situaciji. Ali se sploh zavedamo, česa vse je krivo sedenje?

Potek predavanja / delavnice:

1.       Bolečine: kako nam povezave v telesu, usklajenost telesa in simetrije pri tem pomagajo ali nam škodujejo.
2.       Kaj pomeni pravilo 40-4-4?
3.       Kaj sploh povzroča sedenje? Kaj lahko storimo sami?
4.       Pomen učenja na spremembe v našem življenju.
5.       Vaje

Na predavanje / delavnico pridete udobno oblečeni.
Izvajali bomo vaje, ki so primerne za vsakogar, tudi za vas, ki že imate kakršnekoli bolečine.
Stvari, ki jih boste slišali na predavanju bodo za večino nekaj popolnoma novega, še nikoli slišanega. James vas želi predramiti!
---
James M. Tomazin se že 23 let profesionalno ukvarja z vadbo in športom. Po uspešni sanaciji lastne težke poškodbe se je začel še bolj ukvarjati s študijem telesa, gibanja, načinov treninga, vadbe in treninga možganov. Izobraževal se je v ZDA, Nizozemski, Nemčiji, Angliji, Švedski, Finski, Danski, Belgiji, Italiji, Avstriji, Madžrski, Grčiji, Hrvaški ter v Sloveniji.
 
V tem času je pri pridobil veliko strokovnih licenc: trener fitnesa, trener Pro smučanja, učitelj tenisa, učitelj plavanja, BOSU Master Trainer, ViPR Master Trainer, Stroops inštruktor, TRX inštruktor,  RIP Trainer inštruktor, Wreck Bag inštruktor, dolgoletni reševalec iz vode in reševalec na smučeh, reiki 1.stopnja, bioenergetik, učitelj AEQ 3.stopnje 2/5 in še mnogih drugih.
 
Zadnjih 12 let se intenzivno ukvarja s komplesnim človeškim telesom, povezavami v njem na vseh nivojih in posledično z odpravljanjem neravnovesij – s tem pa odpravo bolečin kjerkoli v telesu, vračanjem ravnovesja in mehkobe gibanja telesa.