Pohod na Golovec z razteznicami

Post Image
13 Junij 2020

17:00 - 18:30 | VSŠKV


Sodobni način življenja se je spremenil. Ljudje večino dneva presedimo in nismo toliko fizično aktivni, kot smo bili v preteklosti. Zato je gibanje za zdravje in dobro počutje nujno.  Pomanjkanje telesne aktivnosti pri posamezniku povzroči občutek pomanjkanja energije, imunski sistem deluje slabše in se težje brani pred boleznimi. Osebe, ki so telesno aktivne, lažje ohranijo telesno gibljivost, dlje ostajajo telesno, duševno in duhovno vitalne, so bolj zdrave in imajo manj težav s povečano telesno težo. Da o vitalnosti in dolgoživosti ne govorimo!

GIBANJE je temelj vitalnosti, dobrega počutja in zdravja ter je investicija v prihodnost in dolgoživost vsakogar izmed nas. 

Študentke Višje strokovne šole za kozmetiko in velnes Ljubljana (program Velnes) Špela Cvetkovič, Aleksandra Surtov in Tina Španovič se zgornjega zelo zavedamo, zato smo zase in za vas pripravile Pohod na Golovec z razteznicami (razteznimi vajami).

Naš pohod ne bo samo pohod, ampak bo pravi trening. Najprej se bomo sprehodili do vrha Golovca in se ogreli. Tam bomo izvedli nekaj razteznic. Raztegnili bomo mišice od glave do nog, kar je dobro za naše splošno počutje in držo, pa tudi »muskelfiber« bo naslednji dan manjši.

Po končanem pohodu nas na vrtu šole čaka topel ali hladen vrtnični čaj s pecivom.

V primeru dežja naše druženje ob gibanju žal odpade!

Pridružite se nam. Gibanje in dobra družba sta garancija, da se bomo imeli fajn!

Prepričane smo, da boste Golovec obiskali še velikokrat in se spomnili vseh razteznih vaj, ki jih bomo naredili skupaj :)

Pot pohoda zahtevnostno ni težka in je primeren za vse željne rekreacije na svežem zraku. (mlade, starejše, otroke,…). Trajal bo kako urico in pol. Primerno se obujte in oblecite in ne pozabite na vodo.