Osnovni Shiatsu – osnovna uporaba masažne tehnike doma (delo v parih)

Post Image
10 Junij 2017

18:30 - 19:30 VSŠKV


Dotik je bistvo vzhodnjaške medicine. Vsi potrebujemo dotik in Shiatsu nam daje čudovito priložnost, da ga izkusimo. Na ta način, s pravim dotikom na pravem mestu, se v našem telesu pričenja čudovit proces samozdravljenja. K dotiku dodamo še različne tehnike raztezanja telesa, kar skupaj tvori nežno fizično terapijo, ki ima korenine tako v klasični orientalski masaži kot v akupresuri.

Shiatsu je nastal na Japonskem. Na Japonskem je shiatsu uradno priznan način zdravljenja že vrsto let, medtem ko se je na zahodu pričelo uveljavljati šele po letu 1970. Mnogi ga imenujejo masaža, vendar gre za globlji poseg v človekovo fizično kot tudi astralno (vitalno, mentalno, intelektualno) telo.
Shiatsu je tradicionalna japonska zdravilna veda, ki je nadgrajena s spoznanji o potrebah sodobnega zahodnega človeka. V dobesednem prevodu pomeni pritiskanje s prsti.
  • Za shiatsu masažo potrebujete: udobno obleko in obutev ter blazino za jogo/pilates (armaflex).

O avtorjih
  • Nevenka Dolenc
    Nevenka Dolenc

    je po izobrazbi vzgojiteljica in profesorica športne vzgoje. Poleg delovanja na področju vzgoje in izobraževanja se je veliko izobraževala na področju čustvene inteligence, alternativne medicine, bioenergije, kitajske tradicionalne medicine, hatha joge, sprostitvenih tehnik in v gibanju predšolskega otroka. Izkušnje ima tudi na področju poučevanja uporabne masaže doma, sprostitvenih tehnik, telovadbe za predšolske otroke. Objavila in predstavila je že preko 25 prispevkov iz področja športa ter poučevanja na različnih mednarodnih kongresih in konferencah. Je predavateljica na VSŠKV.