Dober dan stres
Video predstavitve | VSŠKV
Stres lahko obvladujemo na več nivojih; telesnem, vedenjskem, čustvenem in miselnem: zdrava prehrana, telesna aktivnost in gibanje, duševna uravnoteženost … Lahko bi rekli, da nam pri obvladovanju stresa pomaga zdrav življenjski slog ali na kratko velneški način življenja.
Sodobni način življenja postaja vse bolj problematičen dejavnik tveganja za pojav številnih negativnih učinkov stresa. Stres nas zaradi zahtev sodobne družbe spremlja povsod. Ker se mu enostavno ne moremo izogniti, pa moramo razmisliti, kako ga uspešno obvladovati in še več: kako ga usmeriti sebi v prid.
Študenti Višje strokovne šole za kozmetiko in velnes Ljubljana se učimo prav tega: kako se s stresom soočiti na konstruktiven način in kako ravnati, da ga obrnemo sebi v prid.
Ob Svetovnem dnevu velnesa 2020 smo zato temu področju namenili vso našo pozornost.
Se nam ne boste pridružili?
/ Program poteka preko video predstavitev /
1. UVOD V SVETOVNI DAN VELNESA 2020 (Global Wellnes Day 2020)
Skoraj vse o stresu z dr. Mojco Zvezdano Dernovšek
2. GIBANJE
3. KULINARIKA IN VITALNOST
Prehrana, pomoč telesu
Zajtrk z lososom in skuto, Sladoled z jogurtom in banano
Priprava zajtrka z ovsenimi kosmiči in sadjem ter mafini z jajcem in šparglji
4. DUŠEVNI VELNES
Kratko predavanje o dihanju in tehnikah dihanja ter prikaz nekaterih vaj (tehnik dihanja)
5. GIBANJE
Fitnes vaje, ki jih lahko delamo doma z lastno težo in pripomočki
6. KULINARIKA IN VITALNOST
Chia puding in smoothie iz špinače, banane in jagod
Priprava granole, čičerkinega namaza z lešniki in robidničinega mleka
7. DUŠEVNI VELNES
Tehnika progresivne mišične relaksacije
8. KULINARIKA IN VITALNOST
Priprava kosila: špargljeva juha, lečina musaka in mafini s kokosovo moko in borovnicami
Priprava mešane solate in osvežilnega napitka iz limone, bezga in mete
9. GIBANJE
10. DUŠEVNI VELNES
Klasična masaža hrbta
Čuječnost
11. KULINARIKA IN VITALNOST
Priprava kosila s pečenim lososom in solato
Priprava vafljev z gozdnimi sadeži in chia pudinga
12. DUŠEVNI VELNES
13. KULINARIKA IN VITALNOST
Zdravo kosilo z lososom in kvinojinimi polpeti
Presne nougat kocke, ko rabimo energijo
Zaključek virtualnega dela dneva
14. GIBANJE
Pohod na Golovec z razteznimi vajami
Opomba: Pohod poteka »v živo«. Štart izpred šole ob 17.00 uri. Po uri in pol aktivnega programa se vrnemo nazaj in na dvorišču šole spijemo vrtnični čaj.
---
Program in montažo posnetkov so pripravili študenti VSŠKV programa Velnes: Bizjak Neža, Brezec Teja, Buh Neža, Cankar Žiga, Crljen Eli , Cvetkovič Špela, Čebulj Marija Patricija, Čibarić Kristina, Debeljak Ana, Draksler Tjaša, Forsthuber Tea, Gril Nika, Hameršak Tina, Hočevar Živa, Jereb Patricija, Jerovšek Pia, Karaali Aysegul, Kezič Lea, Kocet Maja, Komac Martina, Kononova Svitlana, Kozel Kateryna, Kožlin Kaja, Lenardič Pia Lana, Markovič Matevž, Medved Metka, Mikložič Tjaša, Mlinarič Nina, Pašić Mia, Pirc Anita, Potisek Kristina, Prijanovič Barbara, Pugelj Oja, Pušnik Sara, Ružman Hana, Surtov Aleksandra, Šalamon Vid, Šlibar Anja, Španovič Tina, Tomanič Tjaša, Vajde Nina, Vidovič Nina, Žibert Rok.
Pri pripravi programa so sodelovali naslednji mentorji predavatelji: Brigita Vončina, Tanja Bordon, Urška Vahtar, Elena Marulc in Jelica Pegan Stemberger.